De goedkoopste aanhangwagens voor Nederland en België!

Aanhangwagen vakantiespecials

Aanhangwagen vakantie specials

De aanhangwagen is natuurlijk bij uitstek een werkpaard en wordt dan eigenlijk ook meestal bedrijfsmatig ingezet. Bij het zien van een aanhangwagen denkt menigeen dan ook niet direct aan het woord vakantie. Toch kunnen sommige aanhangwagens juist enorm bijdragen aan het vakantieplezier.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

17 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

17 artikel(en)

Een goede aanhangwagen kan ook in de vakantietijd zijn diensten bewijzen. Zo kan deze extra bergruimte bieden, maar ook de mogelijk geven om een extra auto of uw motor mee te kunnen nemen. Het is vanzelfsprekend wel van groot belang dat u ook in de vakantietijd veilig gebruik maakt van uw aanhangwagen. Voordat u met uw aanhangwagen op weg gaat naar uw vakantieadres zijn er enkel zaken die u zeker in acht moet nemen.

Let er op dat de aanhangwagen op de juiste wijze wordt beladen, en ook de kogeldruk niet wordt overschreden. Houdt ook het gewicht in de gaten zodat u voorkomt dat de aanhangwagen wordt overbeladen. Controleer ook de spanning van de banden. Een juiste bandenspanning is namelijk cruciaal voor een goed rijgedrag van de aanhangwagen. Vergeet voor een veilig gebruik ook de verlichting van uw aanhangwagen niet te controleren op een juiste werking.

Met een bagagewagen neemt u echt alles mee

In de vakantietijd kiezen veel mensen er voor om te gaan kamperen. Dit kan natuurlijk met een camper of caravan, maar ook gewoon met een tent. Hoe dan ook, er moeten altijd koffers en de nodige kampeerspullen mee. In dat geval biedt een bagagewagen extra bergruimte die u wellicht hard nodig bent. Zeker als u met meerdere personen in de auto op vakantie gaat is de kofferruimte vaak niet toereikend voor alle spullen die u mee wilt nemen. De bagagewagen is door zijn laadbak met afsluitbaar deksel in dat geval een ideale oplossing.

Met de motor op vakantie?

Gaat u op vakantie en wilt u als motorliefhebber ook graag uw motor meenemen? U kunt natuurlijk op uw motor naar de vakantiebestemming toe rijden maar dat kan behoorlijk inspannend zijn. Zeker als u met meerdere mensen op vakantie gaat kan het zijn dat u toch liever met de auto gaat. Met een motortrailer is dat echter geen probleem. Op een motortrailer neemt u, afhankelijk van de uitvoering, gemakkelijk één tot drie motoren achter uw auto mee. Zo gaat u comfortabel met uw auto op vakantie en kunt u toch van het motorrijden genieten in de omgeving van uw vakantieadres.

Zowel met de camper en de auto tegelijk op vakantie?

Een vakantie met een camper kan comfortabel en avontuurlijk tegelijk zijn. Met een camper kunt u gaan en staan waar u wilt, en hebt u altijd alles bij de hand. Het kan echter voorkomen dat u niet voor elk rit, bijvoorbeeld boodschappen doen in het dorp, met de camper van de plek af wilt. Dan zou het prettig zijn als u de beschikking hebt over een extra auto. Met een kleine autotransporter is dit heel goed mogelijk. Met een compacte autotransporter achter uw camper neemt u namelijk probleemloos een kleine auto mee op vakantie. Zo kunt u op uw vakantieadres gewoon gebruik maken van een auto en hoeft u niet voor elke rit met uw camper op pad.

Goede spanbanden zijn ook makkelijk voor de vakantie

Het is natuurlijk prettig als u een aanhangwagen hebt die het genot van de vakantie kan verhogen doordat u uw auto of motor mee kunt nemen. Om er voor te zorgen dat uw motor of auto ook veilig op uw vakantiebestemming arriveert is het natuurlijk wel van belang dat deze goed vastgezet worden op de aanhangwagen. Hiervoor kunt u gebruik maken van universele spanbanden, maar u kunt ook gebruik maken van spanbanden die speciaal zijn ontworpen voor het vastzetten van een auto of motor.