Kleine transporter

Producten 1-9 van 72

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Koetswagens en vlakke aanhangwagens

Binnen de aanhangwagens vindt u de categorie met zogenaamde koetswagens. Deze aanhangwagens, ook wel gewoon vlakke aanhangwagens genoemd, werden van oudsher gebruikt voor het vervoer koetsen. De koetswagens kennen tegenwoordig echter een veel bredere inzet en zo wordt dit type aanhangwagen nu ook veelvuldig gebruikt als kleine autotransporter voor het vervoer van kleinere auto's zoals bijvoorbeeld een Smart of Fiat 500. Ook worden koetswagens vandaag de dag veel gebruikt door kitcar eigenaren.

 

Wat is een koetswagen?

Koetswagens zijn in de meeste gevallen uitgevoerd met de wielen naast de bak waardoor de laadvloerhoogte gering is. Standaard is dit type aanhangwagen uitgerust met oprijplaten waarmee een voertuig eenvoudig op de laadvloer gereden kan worden.

Onder de koetswagens bestaan er ook uitvoeringen waarbij geen oprijplaten nodig zijn. Bij deze aanhangwagens kan de laadvloer namelijk tot op de grond zakken. Na het zakken ligt de laadvloer gelijk aan de grond en is het oprijden uiteraard heel eenvoudig. Als het voertuig op de laadvloer staat kan deze weer eenvoudig hydraulisch omhoog gepompt worden.

De koetswagen is uitgevoerd met een vlakke gesloten laadvloer waardoor deze zich ook leent voor het vervoer van andere zaken.

 

Koetswagen kopen of huren

Zoekt u een koetswagen, bijvoorbeeld om uw auto tijdens uw vakantie mee te kunnen nemen achter de camper? Bekijk dan ons aanbod met scherp geprijsde vlakke aanhangwagens. Zoekt u toch een zwaardere uitvoering? Wellicht vindt u dan een geschikte aanhangwagen in de rubriek autotransporters.

Wilt u een koetswagen huren? Neemt u dan even contact met ons op.