Diefstalbeveiliging

Producten 1-9 van 20

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Uit berichtgeving van de polite blijkt iedere keer weer dat aanhangwagens geliefd zijn bij het dievengilde, en dan met name de ongeremde aanhangwagens tot 750kg. Veel eigenaren zijn zich daar schijnbaar niet van bewust en letten niet op hoe en waar zijn hun aanhangwagen stallen. De categorie aanhangwagens onder de 750kg beschikt daarbij ook niet over een eigen kentekenbewijs en is hierdoor bij eventuele diefstal moeilijk door de politie te traceren en eenvoudig door de dieven te verkopen. Het spreekt voor zich dat u zich als eigenaar van een geremde aanhangwagen dan geen zorgen hoeft te maken want ondanks het eigen kenteken blijft ook dit een object dat eenvoudig mee te nemen is als er niets aan diefstalpreventie is gedaan.

wielklem anti diefstal beveiliging aanhangwagen

Hoe houdt u de gelegenheidsdief van een aanhangwagen tegen?

De gelegenheidsdief is op zoek naar goederen die makkelijk weg te nemen zijn. Als uw aanhangwagen onbeheerd geparkeerd staat, en er geen verdere maatregelen tegen diefstal zijn getroffen vormt deze uiteraard een makkelijk doelwit.
De gelegenheidsdief kan echter al worden afgeschrikt door uw aanhangwagen te voorzien van een universeel disselslot of wielklem. De aanhangwagen is dan zichtbaar voorzien van beveiliging en is dan al minder interessant geworden voor een toevallig passerende dief. Een wielklem kan in dat geval ook voorkomen dat de aanhangwagen verplaatst kan worden naar een andere locatie waar de dief alsnog de gelegenheid heeft om gemonteerde beveiligingen onklaar te maken.

Een nadeel van een universeel tasjesslot is het feit dat dit over de dissel geplaatst wordt. Ook kan er beter niet met een gemonteerd tasjesslot worden gereden omdat dit ongewenste slijtage aan de disselkop veroorzaakt. U moet dus altijd het complete slot eraf halen en meenemen als de aanhangwagen in gebruik is.

De zwaardere crimineel neemt een aanhangwagen sneller mee

Ook als een aanhangwagen voorzien is van een disselslot zal een ervaren crimineel deze aanhangwagen eerder meenemen dan een gelegenheidsdief. Aanhangwagen dieven die gericht op zoek zijn naar een aanhangwagen zullen minder snel worden afgeschrikt door universele accessoires zoals bijvoorbeeld een tasjesslot. Deze dieven hebben in de meeste gevallen gereedschap bij zich waarmee met enige moeite een universeel tasjesslot wel geforceerd kan worden.

De DoubleLock ™ vast gemonteerde disselsloten bieden in dat geval meer bescherming door het gebruik van sterkere en zwaardere materialen. Ook hier kan het gebruik van een wielklem een hindernis voor de dief vormen om de aanhangwagen te verplaatsen naar een rustige locatie om daar alle beveiligingsmiddelen onklaar te maken.
Zo een vast gemonteerd disselslot is ook veel gebruikersvriendelijker dan een universeel tasjesslot. De gebruiker heeft alleen de sleutel van het slot los bij zich (in plaats van het complete slot) als de aanhangwagen in gebruik is, en de aanhangwagen is dus altijd beveiligd tegen diefstal!

Als u alles hebt gedaan om diefstal van uw aanhangwagen te voorkomen

De professionele dief is gericht op zoek naar een aanhangwagen en laat zich niet snel afschrikken door disselsloten of wielklemmen. Deze dief heeft in de meeste gevallen de middelen bij zich om een aanhangwagen compleet met alle gemonteerde beveiligingsmiddelen mee te nemen, en deze op een andere locatie van alle beveiliging te ontdoen. Deze vorm van diefstal is bijna niet tegen te houden en in dat geval kunt u alleen nog een beroep doen op een eventuele verzekering.
Verzekeraars willen echter vaak alleen aanhangwagens verzekeren als ze voorzien zijn van SCM goedgekeurde sloten zoals de DoubleLock ™ SCM goedgekeurde modellen

Double Lock SCm goedgekeurd disselslot aangekoppeld op trekhaak

Een klein lijstje met maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat uw (nieuwe) aanhangwagen zonder uw toestemming door onbevoegden wordt meegenomen

  • Parkeer uw aanhangwagen bij voorkeur niet onbeheerd aan de openbare weg maar op een afgesloten terrein. Indien u uw aanhangwagen alleen aan de openbare weg kunt parkeren, doe dit dan in ieder geval op een plek waar voldoende licht is en uw aanhangwagen ook in het zicht staat van mede weggebruikers.
  • U kunt een (al dan niet gekeurd) disselslot op uw aanhanger (laten) monteren. Dit slot maakt het onmogelijk om de aanhangwagen af- of aan te koppelen bij een auto.
  • U kunt gebruik maken van een wielklem. Wielklemmen zijn er in diverse uitvoeringen en voorkomen dat de aanhangwagen verplaatst kan worden.
  • Indien mogelijk kunt u de aanhangwagen ook met een kabelslot (al dan niet met alarm) aan een object vastzetten. Let wel dat dit niet op de openbare weg is toegestaan. - Laat sleutels van disselsloten en/of wielsloten niet achter in de auto waar de aanhangwagen aangekoppeld is.
  • Breng eventueel unieke kenmerken aan op uw aanhanger. Dit kunnen stickers zijn, maar ook een eigen ingeslagen naam of nummer. Dit zal de herkenbaarheid van uw aanhanger zeker vergroten.
  • Maak foto's van uw aanhangwagen want beelden zeggen vaak meer dan woorden. Mocht uw aanhangwagen worden gestolen hoeft de politie niet alleen af te gaan op uw omschrijving maar hebben zij daar ook beelden bij. Daarnaast is het ook erg moeilijk om nog een correcte en volledige beschrijving van uw aanhangwagen te kunnen geven nadat deze gestolen is. U kunt de foto's daarbij eventueel ook nog eens op de diverse sociale media plaatsen waardoor andere mensen ook naar uw aanhangwagen uit kunnen kijken.

Laatste, en misschien wel de meest voor de hand liggende, tip. Doet u bij diefstal in elk geval altijd aangifte bij de politie!

Verkrijgbare accessoires om uw aanhangwagen tegen diefstal te beveiligen

In ons assortiment vindt u uiteraard ook diverse accessoires waarmee u uw aanhangwagen kunt beveiligen. U vindt hier verschillende disselsloten, waaronder ook SCM goedgekeurde sloten, wielklemmen en alarmen. Middels onderstaande links gaat u direct door naar de categorie van uw keuze.

Overzicht van disselsloten voor aanhangwagens
Disselsloten
Overzicht van wielklemmen voor aanhangwagens
Wielklemmen