Eduard Trailers aanhangwagens

Als fabrikant van aanhangwagens is Eduard Trailers een jong en dynamisch bedrijf. Begin jaren 2000 is dit bedrijf opgestart en heeft zij zich toegelegd op de ontwikkeling en fabricage van aanhangwagens. Hierbij heeft Eduard Trailers zich gespecialiseerd in geremde transport aanhangwagens zoals bijvoorbeeld plateauwagens, multi- en autotransporters.

Doordat Eduard Trailers zich heeft gespecialiseerd in een aantal types aanhangwagen, zijn deze aanhangwagens in een veelheid aan uitvoeringen, afmetingen en gewichtsklassen te verkrijgen. De eisen die Eduard stelt aan de gebruikte materialen en nauwkeurigheid van monteren, staan er garant voor dat elke aanhangwagen, ongeacht uitvoering, van hoge kwaliteit is.

Eduard logo

Eduard Trailers aanhangwagens

De kwaliteit van de aanhangwagens van Eduard komt ook terug in de gebruikte onderdelen. Een aanhangwagen van Eduard is bijvoorbeeld voorzien van Knott assen, een dissel van 150cm die middels schroeven aan het gelaste chassis is bevestigd, een bodemplaat uit één geheel. De multi- en autotransporters zijn daarnaast ook standaard voorzien van een kabellier op steun en een set van 2,5 meter lange zware metalen oprijplaten.

Een aanhangwagen van Eduard beschikt af fabriek ook over een zwaar neuswiel dat eenvoudig op of neer te draaien is. Sjorogen in de laadbak zijn ook een standaard voorziening bij de aanhangwagens zodat de lading ook altijd gezekerd kan worden. Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten zijn er voor de aanhangwagens van Eduard Trailers ook diverse optionele accessoires verkrijgbaar zoals opzetborden, loofrekken en huiven.

De drie verschillende laadvloerhoogtes van Eduard Trailers

De plateauwagens, kippers, autotransporters en multitranspporters van Eduard Trailers zijn in drie verschillende laadvloerhoogtes leverbaar. Naast het feit dat een aanhangwagen van Eduard dus in vele afmetingen en gewichtscategoriën te verkrijgen is zijn deze leverbaar met een laadvloerhoogte van 56, 63 of 72 centimeter.

Wielen van een Eduard aanhangwagen met 56 cm laadvloerhoogte

56 cm laadvloerhoogte

Wielen van een Eduard aanhangwagen met 63 cm laadvloerhoogte

63 cm laadvloerhoogte

Wielen van een Eduard aanhangwagen met 72 cm laadvloerhoogte

72 cm laadvloerhoogte

De laadvloerhoogte van 56 centimeter biedt het voordeel van een lage oprijhoek bij het gebruik van oprijplaten, zoals bijvoorbeeld bij een autotransporter of multitransporter, waardoor ook lage(re) auto's of machines eenvoudig opgereden kunnen worden. De lage laadvloerhoogte biedt ook voordelen in het geval de aanhangwagen wordt voorzien van een huifopbouw, of als er vaak hoge(re) lading op de aanhangwagen vervoerd gaat worden omdat het zwaartepunt lager ligt dan bij een aanhangwagen met een grote laadvloerhoogte. Door het lagere zwaartepunt vertoont een aanhangwagen met lage laadvloerhoogte in de meeste gevallen ook een stabiel weggedrag.

De laadvloerhoogte van 72 centimeter is de juiste keuze indien een aanhangwagen vaak handmatig geladen en gelost wordt. Bij deze laadvloerhoogte hoeft men niet te bukken als er goederen op of van de laadvloer gezet worden, wat uiteraard de kans op rugklachten verminderd. In het geval een aanhangwagen ook als een soort mobiele werkbank dienst doet kan met bij de hogere laadvloerhoogte met rechte rug werken.

De laadvloerhoogte van 63 centimeter is de meest gangbare laadvloerhoogte daar deze de voordelen van de kleinste en grootste laadvloerhoogte combineert. Een aanhangwagen met een laadvloerhoogte van 63 centimeter vertoont een uitstekend weggedrag, is niet te hoog bij het gebruik van oprijplaten en leent zich er ook nog voor om handmatig beladen of gelost te worden.

Drie Eduard plateauwagens op rij met de verschillende laadvloerhoogtes van 56, 63 en 72 centimeter

Het chassis van een Eduard aanhangwagen is overigens helemaal op de betreffende laadvloerhoogte afgestemd en gebouwd. Het is dan bijvoorbeeld ook niet mogelijk om de laadvloerhoogte te vergroten of te verkleinen door er simpelweg een andere maat velgen en banden onder te zetten.
Daarnaast voldoet een aanhangwagen, bij montage van een afwijkende banden- of velgmaat, ook niet meer aan de COC verklaring die voor de betreffende aanhangwagen is afgegeven en voldoet deze feitelijk niet meer aan de wettelijke eisen.

Welke laadvloerhoogte u moet kiezen is helemaal afhankelijk van uw situatie en het doeleinde waar u de aanhangwagen voor gaat gebruiken. Wij adviseren u graag en u bent natuurlijk van harte welkom om de verschillende laadhoogtes bij ons te komen bekijken.

Bekijk hier de folder van Eduard Trailers met enige informatie over de veiligheid, kwaliteit en gebruiksgemak van haar aanhangwagens. (PDF 3,48 MB)

Bekijk direct ons complete aanbod van Eduard Trailers

Middels onderstaande links kunt u direct naar de verschillende categoriën gaan met alle aanhangwagens, huiven, loofrekken of opzetborden van Eduard in die betreffende categorie.