Plateauwagen

Producten 1-9 van 714

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een plateauwagen?

De plateauwagen is een aanhangwagen met de wielen onder de bak. Hierdoor kunnen bij deze aanhanger alle borden van de laadbak neergeklapt worden om zo toegang te krijgen tot de volledig vlakke laadvloer. De rondom neerklapbare laadborden bieden daarbij ook de mogelijkheid om de laadvloer van alle zijdes met een heftruck te kunnen beladen.

De volledig vlakke laadvloer van de plateauwagen bestaat uit watervast betonplex met een antislip laag. Binnen in de laadbak bevinden zich verzonken bindogen waarmee de lading vastgezet kan worden zonder dat hiervoor spanbanden over de laadborden gespannen hoeven te worden.

Plateauwagen kopen

De professionele gebruiker zal in de meeste gevallen voor een plateauwagen kiezen bij de aanschaf van een nieuwe aanhangwagen. Tegenwoordig kiezen er echter ook steeds meer particulieren voor om een plateauwagen te kopen vanwege de voordelen die dit type aanhangwagen biedt ten opzichte van een bakwagen. Bij Spotgoedkope Aanhangwagens kunnen wij de meeste plateauwagens direct uit voorraad leveren.

Wat zijn de voordelen?

Een plateauwagen kent vele voordelen. Vooral ten opzichte van een reguliere bakwagen. We zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij:

  • Ruimer laadoppervlak
  • Sneller laden en lossen
  • Geschikt voor brede ladingen
  • Ruim assortiment: meer dan 500 modellen

Verschillende soorten plateauwagens

Plateauwagens van Spotgoedkope Aanhangwagens zijn leverbaar in verschillende soorten en maten. In ons assortiment beschikken wij over de volgende uitvoeringen:

Plateauwagens met standaard borden

Plateauwagens met standaard borden met een laadvermogen van 750kg tot 3500kg zijn leverbaar in de uitvoeringen enkelas ongeremd, enkelas geremd, tandemas ongeremd en tandemas geremd waarbij de lengtes variëren van 2,30 meter tot 8 meter. De bordhoogte bij de plateauwagens met standaard borden is altijd 30 of 35 centimeter.

Plateauwagens met verhoogde borden

Om hogere goederen te vervoeren kunt u bij ons ook terecht voor plateauwagens met extra hoge borden. De plateauwagens met verhoogde borden zijn te bestellen met een laadvloerhoogte tot 72 centimeter. Net als de reguliere plateauwagens is deze variant ook leverbaar in de uitvoeringen enkelas ongeremd, enkelas geremd, tandemas ongeremd en tandemas geremd.

Plateauwagen zonder borden

De plateauwagens zonder borden hebben geen zijwanden, waardoor u over een groter laadoppervlak beschikt. Plateauwagens zonder borden worden voornamelijk in de bouwsector gebruikt en zijn gemakkelijk op en af te laden met een heftruck. In ons assortiment vindt u plateauwagens zonder borden in geremde en ongeremde uitvoering met enkelas of tandemas. Een ongeremde wagen heeft geen eigen remmen en wordt dus afgeremd wanneer u met de auto remt.

Onderdelen voor uw plateauwagen

De functionaliteit van de plateauwagen kan nog verder worden vergroot met accessoires zoals voorrekken, opzetborden, loofrekken of een huif. Met behulp van deze accessoires kan de inhoud van de laadbak worden vergroot en kan de lading worden beschermd.

Kom langs in onze showroom

Wilt u weten hoe een plateauwagen er in het echt uitziet en of deze geschikt is voor de werkzaamheden waarvoor u hem nodig heeft? Bezoek dan onze showroom in Kampen. Onze specialisten vertellen u graag meer over onze aanhangwagens en voorzien u van persoonlijk advies.