Boottrailer

Producten 1-9 van 229

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe lang moet de boottrailer voor uw boot zijn?

Dit is afhankelijk van het soort boot dat u op de boottrailer wilt gaan vervoeren. Zoals bij alle aanhangwagens is het ook bij een boottrailer van belang om de juiste kogeldruk te hebben. Als de motor bijvoorbeeld in het midden van de boot is geplaatst zal het gewicht zodanig goed verdeeld zijn dat de boot misschien wel tot 1,5 meter aan de achterzijde uit kan steken terwijl de benodigde kogeldruk wel wordt gehaald. Wilt u echter een boot met een grote buitenboordmotor eraan vervoeren zal het gewicht vooral op de achterkant van de boottrailer rusten en moet er misschien een boottrailer worden gebruikt die wat meer lengte heeft dan de boot lang is. Ook zo kan voor de benodigde kogeldruk worden gezorgd.

 

Kies een trailer met voldoende laadvermogen.

Houdt u bij het laadvermogen van een boottrailer niet alleen rekening met het lediggewicht dat de fabrikant van een boot op heeft gegeven. Ook bagage en brandstof aan boord van het vaartuig dienen meegerkend te worden om te voorkomen dat het netto laadvermogen van een boottrailer wordt overschreden.

 

Bent u niet zeker of een bepaalde boottrailer geschikt is voor uw boot?

U kunt in dat geval een offerte aanvragen waarbij het wel van belang is om enige informatie over uw vaartuig te verstrekken. Wij willen dan graag weten welk type vaartuig het betreft en de lengte en het gewicht van het betreffende vaarthuig. Wij kunnen u dan vertellen of de betreffende boottrailer geschikt is en zoniet, u eventueel een alternatief aanbieden.