De goedkoopste aanhangwagens voor Nederland en België!

Bagagenetten

Bagagenetten

Om losse lading op een aanhangwagen eenvoudig en op een deugdelijke manier af te dekken kunt u gebruik maken van een aanhangernet. U legt het aanhangernet eenvoudig over de laadbak en met behulp van het ingeweven elastiek aan de randen kunt u het net op alle punten goed vastmaken. Ons standaard aanhangernet heeft mazen van 3x3 centimeter waardoor ook lading die iets boven de laadbak uitkomt geen probleem vormt.

Is een aanhangernet nu wel of niet verplicht?

Nee, u bent volgens de wegenverkeerswet verplicht om de lading op een aanhangwagen deugdelijk vast te zetten, zodat dit tijdens transport niet van de aanhanger af kan vallen. Dit kan in het geval van grote goederen, zoals bijvoorbeeld meubels of witgoed, gedaan worden met behulp van touw, of nog beter goede spanbanden. Een aanhangernet zal daarnaast ook niet sterk genoeg zijn om dit soort zwaardere lading deugdelijk te zekeren.

In welk geval moet u dan wel een aanhangernet gebruiken?

Indien u losse lading op een aanhanger vervoert, zoals bijvoorbeeld gereedschap of tuin- en snoeiafval, kunt u een aanhangernet gebruiken om te voorkomen dat uw lading uit de laadbak zou kunnen vallen. Het aanhangernet is in verschillende afmetingen te verkrijgen, van 220x150 tot en met 500x350 centimeter, dus er is altijd wel een passend net voor de laadbak van uw aanhanger verkrijgbaar.

Het aanhangernet is snel en eenvoudig in gebruik. U dekt er de laadbak van uw aanhanger in no time mee af, maar het laat zich ook net zo makkelijk opbergen als u het niet gebruikt. Het net is eenvoudig op te vouwen zodat het nauwelijks plaats inneemt en u het ook makkelijk op kunt bergen in de kofferbak van uw auto. In het geval u een materiaalkist op de dissel van uw aanhangwagen hebt gemonteerd is het net daar uiteraard ook makkelijk in op te bergen en hebt u het altijd bij de hand in het geval u het nodig hebt.

Is een bagagenet hetzelfde als een aanhangernet?

Nee, een bagagenet is niet in alle gevallen hetzelfde als een aanhangernet. De term bagagenet wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor een net dat in een auto wordt gebruikt om de bagage in de kofferruimte vast te zetten. Aangezien wij alleen aanhangwagens verkopen bedoelen wij met de term bagagenet dus specifiek een aanhangernet dat gebruikt wordt om de lading van een aanhanger mee af te dekken.

Een goedkoop aanhangernet kopen?

Bij Spotgoedkopeaanhangwagens.nl vindt u aanhangernetten in verschillende afmetingen zodat er altijd wel een passend net is te vinden voor uw aanhangwagen. Naast een scherpe prijs vinden wij het ook belangrijk dat onze netten van goede kwaliteit zijn. U bent er als klant niet mee geholpen als u een goedkoop aanhangernet koopt dat binnen de kortste keren scheurt, en grote gaten vertoont. Een aanhangernet van spotgoedkopeaanhangwagens is dan ook niet alleen zeer scherp geprijsd, u weet ook zeker dat uw lading met één van onze aanhangernetten veilig en deugdelijk is afgedekt.