De goedkoopste aanhangwagens voor Nederland en België!

Eduard achterwaartse en 3 zijdige kipper

 

In deze video laten wij een demonstratie zien van een Eduard 3 zijdige kipper, voorzien van zowel elektrische als handmatige bediening. Deze aanhangwagen is daarnaast ook uitgerust met een set geprofileerde oprijplaten die weggeborgen zijn in een cassette onder de laadvloer. De bovenscharnierende opzetborden en loofrekken die op de kipper in deze video zijn gemonteerd behoren niet tot de standaard uitrusting maar zijn optioneel leverbare onderdelen.

De kipper is opgebouwd met een tweeledig chassis waarbij de laadbak kan kiepen. Bij de achterwaartse uitvoering kan de laadbak alleen achterwaarts kippen terwijl bij de 3 zijdige kipper de laadbak ook naar beide zijden kan kippen. Bij enkele uitvoeringen van de 3 zijdige kippende versie behoort ook een set geprofileerde oprijplaten tot de standaard uitrusting.

De kieper is leverbaar in afmetingen van 260x150 tot en met 330x180 centimeter met laadvermogens van 750 tot en met 3500 kilogram. Bij de meeste uitvoeringen is er keuze uit een laadvloerhoogtes van 63 of 72 centimeter. De achterwaartse versie is ongeremd tot 750 kilogram leverbaar als enkel- en tandemasser. In de geremde uitvoering is de achterwaartse kiepaanhangwagen met een bruto totaalgewicht tot en met 1500 kilogram uitgevoerd als enkelasser. Bij een bruto totaalgewicht van 2000 kilogram of zwaarder is deze uitgevoerd als tandemasser. De 3 zijdig kippende versie is alleen leverbaar in tandemas uitvoering.

De kipper is uitermate geschikt voor het vervoer van losse lading zoals grond, zand, puin, stenen of snoeiafval. Door de kiepbare laadbak kan de aanhangwagen zeer eenvoudig gelost worden. Deze aanhanger wordt dan ook veel gebruikt door bijvoorbeeld aannemersbedrijven en hoveniers.

De kipper kan optioneel ook worden voorzien van een voorrek, opzetborden, loofrekken, een huif of een schuifzeil. Hiermee kan de aanhangwagen nog verder worden afgestemd op de werkzaamheden waar de aanhangwagen voor gebruikt zal gaan worden.

Een KNOTT onderstel, een zwaar opklapbaar Winterhoff neuswiel en Aspöck verlichting behoren tot de standaard uitrusting van de Eduard kipper.

Eduard achterwaartse kipper

Bekijk hier alle Eduard kippers